© 2006-2016 Rijnmondwarmte

Home

Algemene Verkoop Voorwaarden   |    Sitemap    |    Handige tips

Nieuwe CV Ketel

Heeft u een wat oudere cv ketel die nog goed werkt, dan kan het slim zijn om toch een nieuwe zuinige hr-107 cv ketel te kopen. De kosten verdient u terug door lagere stookkosten. Minder  gas verbruiken voor verwarming en warm water, zorgt voor een lagere energierekening en minder milieubelasting. Het stoken van gas voor verwarming en warmwater is bijvoorbeeld verantwoordelijk voor bijna de helft van de CO2-uitstoot door gas- en elektriciteitsverbruik van Nederlandse huishoudens. Met een hr-107 label combiketel kan uw gasverbruik flink dalen. Huishoudens die naast een cv-ketel een apart toestel hebben voor warm water, zoals een boiler of geiser, gebruiken extra energie. Dat is nadelig voor het milieu en de energierekening. Een nieuwe cv ketel kopen of uw oude cv ketel laten repareren? Als uw cv ketel kapot gaat, staat u voor de vraag welke oplossing voordeliger is.

 

Is een nieuwe cv ketel een voordeligere optie dan repareren

In veel gevallen wel. Cv ketels worden steeds efficiënter en dus zuiniger in het gebruik. U ziet het voordeel van een nieuwe cv ketel terug in een lagere energierekening. Cv ketels gaan gemiddeld 12 jaar mee. Als uw cv ketel ouder wordt, wordt de kans op gebreken steeds groter. Gebreken, die tegen een kleine prijs te verhelpen zijn, laat u natuurlijk altijd repareren. Maar als uw cv ketel al over de helft van zijn levensduur is, kunt u zich afvragen of een reparatie de moeite en kosten wel waard is. De kans dat de cv ketel opnieuw stuk gaat, blijft aanwezig. Daarbij is uw oude cv ketel een stuk minder efficiënt dan nieuwere modellen. Dit gaat vooral op voor cv ketels van vóór 2006, maar ook na 2006 zijn cv ketels nog zuiniger geworden. Uw cv ketel vervangen kan dus in veel gevallen voordelig zijn.

 

Is een nieuwe cv ketel voor u voordeliger?

Laat uw cv ketel altijd eerst door een cv ketel installateur onderzoeken. Uw installateur kan u vertellen hoe hoog de verwachte reparatiekosten zijn. Deze reparatiekosten vergelijkt u met hoe uw cv ketel is en hoeveel u bespaart met een nieuwe ketel. Ons advies: als uw cv ketel van vóór 2000 is en de verwachte reparatiekosten zijn hoger dan €400, kunt u bijna altijd beter een nieuwe cv ketel kopen.

 

Een rekenvoorbeeld een nieuwe cv ketel of repareren

Situatie: Uw oude cv ketel uit 2000 heeft een ernstig gebrek. Uw cv ketel heeft nog twee jaar over van zijn twaalf levensjaren. Uw cv ketel installateur schat de reparatiekosten op €400. Voordeligste oplossing een nieuwe cv ketel. Als u deze cv ketel vervangt door een nieuwe cv ketel, stookt u in de komende twee jaar jaarlijks €100 voordeliger. Dat zijn zijn dus in totaal €200 die u niet in stookkosten, maar in een voordelige nieuwe ketel investeert. En uw nieuwe cv ketel zal in de komende jaren waarschijnlijk nauwelijks of geen reparatie nodig hebben. De €400 die u anders aan een reparatie had uitgegeven, dragen nu bij aan uw nieuwe, zuinige cv ketel. Zo betaalt u dus €650 van de prijs van een cv ketel, met geld dat u anders aan uw oude, minder zuinige cv ketel had uitgegeven.

 

Prijzen van cv ketels

Als u de juiste cv ketel voor uw huis gekozen heeft of u wilt meer advies hierover dan kunt u een offerte aanvragen of u belt met ons 010-7857795. Alle prijzen zoals op onze site staan vermeld zijn incl. montage en BTW. Bij de CV ketel word geleverd een dakdoorvoer, expansievat, inlaatcombinatie, overstortventiel, vulkraan, gaskraan. Leidingen en koppelingen binnen een meter van de bestaande situatie.  In 90% van de situaties volstaan deze prijzen.