Cv Ketel vervangen

Uw cv ketel vervangen helpt om uw stookkosten laag te houden of zelfs te verlagen. En als u uw cv ketel op tijd vervangt, weet u zeker dat u niet in de kou komt te zitten. Een nieuwe HR ketel is ten opzichte van een oudere HR cv ketel zo’n 15 procent zuiniger.

Cv ketel vervangen na 12 jaar of toch eerder?

Veruit de meeste cv ketels worden vervangen omdat ze versleten zijn. Een cv ketel gaat ongeveer 12 tot 15 jaar mee. Dan is de ketel echt aan vervanging toe. Soms worden cv ketels al eerder vervangen, omdat dat een voordeligere keus kan zijn dan repareren. Rijnmondwarmte heeft een aantal redenen om uw cv ketel te vervangen op een rijtje gezet:

Cv ketel vervangen offerte aanvragen

Cv ketel vervangen voor optimaal rendement

Uw cv ketel kan per minuut een hoeveelheid warm water leveren. Als deze hoeveelheid warm water evenveel is als u gemiddeld gebruikt, stookt uw cv ketel het zuinigst. Of, in vaktermen: als de capaciteit van uw cv ketel goed aansluit bij uw warmwatervraag, geeft uw cv ketel optimaal rendement.

Uw warmwatervraag verandert bijvoorbeeld als u uw badkamer verbouwd en er  behoefte is aan meer warmwater. Het kan dan voordelig zijn om uw cv ketel te vervangen. Zo houdt u optimaal rendement en blijft u voordelig stoken. Kleine veranderingen in de warmwatervraag kunnen wij opvangen door uw cv ketel en uw verwarmingssysteem opnieuw in te regelen. Voor grote veranderingen in de warmwatervraag is het vervangen van de cv ketel een voordeligere optie.

Cv ketel vervangen om de waarde van uw woning te verhogen

Huiseigenaren die binnen enkele jaren verwachten te verhuizen of al enige te koop staat hebben er ook voordeel bij als ze hun cv ketel vervangen. Een cv ketel die goed werkt, verbetert namelijk de kwaliteit van uw woning. Als uw huis getaxeerd wordt, telt een goed werkende cv ketel mee als één van de voordelen. Zo zorgt een cv ketel voor een betere huizenprijs bij de taxatie.

CV ketel vervangen om uw woning sneller te verkopen

Als uw woning al enige tijd te koop staat en nog niet is verkocht kan het is het misschien de moeite waard om te gaan kijken naar een nieuwe cv ketel. Waar potentiële kopers naar kijken zijn onder andere de kenmerken van de woning. Uit onze ervaring is gebleken dat een nieuwe CV ketel in de woning voor potentiële kopers net het laatste duwtje in de rug kan geven om voor uw woning te kiezen. Overlegt u eens met uw makelaar of dit tot een positief resultaat kan leiden.

Cv ketel vervangen offerte aanvragen

Cv ketel vervangen in de zomer

Een voordeel van ‘s zomers uw cv ketel vervangen is dat u ‘s zomers uw huis niet hoeft te verwarmen. U heeft dus minder ongemak van de verbouwing. En als de winter invalt is uw nieuwe cv ketel allang ingebouwd.

Cv ketel vervangen in de winter

Toch worden de meeste cv ketels vervangen in de winter. Als het buiten kouder wordt en de verwarming wat hoger aan gaat, moet uw cv ketel harder gaan werken. Dit is een bekend moment waarop oudere cv ketels stuk gaan. Ook dan is het mogelijk uw cv ketel voordelig te laten vervangen bij Rijnmondwarmte.