© 2006-2016 Rijnmondwarmte

Home

Algemene Verkoop Voorwaarden   |    Sitemap    |    Handige tips

CV Ketel Kopen

Een cv ketel kopen die goed bij uw huis past, is een goede manier om op uw energierekening te besparen. Een nieuwe HR cv ketel is ten opzichte van een oudere cv ketel minimaal 15 procent zuiniger.

 

Een cv ketel kopen met hoog rendement

Veruit de meeste Nederlanders kiezen voor een HR ketel als ze nieuwe cv ketel kopen. Een HR ketel maakt efficiënt gebruik van de warmte en geeft zo een hoog rendement. Welke HR ketel voor u het meest geschikt, herkent u aan de CW waarde. CW is een afkorting van Comfort Warmwater. De meeste huishoudens kunnen het best een cv ketel met een CW waardes tussen de 3 en 5 kopen. Alleen als uw huishouden een erg grote warmwater vraag heeft, kunt u beter investeren in een cv ketel met CW waarde 6. Dit heeft u echter alleen nodig indien u overal in huis voldoende warmwater wil hebben.

 

Cv ketel met CW 3: Dit type HR CV ketel levert warmwater voor 1 doel tegelijk. U kunt dus douchen of warmwater uit de kraan tappen.

Cv ketel met CW 4: Bij deze CW waarde is het beperkt mogelijk om meerdere kranen tegelijk voor warm water te gebruiken.

Cv ketel met CW 5: U kunt bij normaal gebruik zonder problemen warm water tappen uit meerdere kranen met deze HR CV ketel.

Cv ketel met CW 6: Dit is voor de luxepaarden onder ons. Koopt u deze HR CV ketel, dan kunt u overal in huis tegelijk warm water tappen zonder dat ergens in huis het water koud is. Ideaal maar wel duur

 

Een HR ketel kopen

Het grote voordeel voor mensen die een HR ketel kopen is het efficiënte gebruik van warmte. Bij het verwarmen van water in de cv ketel ontstaat waterdamp. Eerdere cv ketels lieten deze waterdamp ontsnappen en zo ging een boel warmte verloren. Een HR ketel gebruikt de waterdamp juist als extra warmtebron om het water in de ketel te verwarmen.

 

Lage stookkosten met een HR ketel

U hoeft met een HR ketel dus minder te stoken om evenveel water te verwarmen. Deze lage stookkosten maken de HR ketel nog extra aantrekkelijk. Gemiddelde Nederlandse huishoudens die een HR ketel kopen, kunnen jaarlijks € 180,- minder aan energierekeningen betalen dan gezinnen die nog een traditionele VR ketel in huis hebben. Uw cv ketel vervangen kan dus een voordelige keuze zijn.

 

De juiste cv ketel kopen

Een enkele keer komt het voor dat een oud huis niet geschikt is voor een HR ketel. Deze huizen kunnen vaak de condens die ontstaat niet voldoende afvoeren. Als uw huis een beperkte condensafvoer heeft, is een wat oudere VR ketel een betere keuze voor u. Deze ketel is beter geschikt voor uw huis en kunt u voor lage prijzen kopen.

 

Prijzen van cv ketels

In de meeste gevallen kunt u een HR cv ketel inclusief installatie al voor € 1400,- kopen. U koopt dan een goede HR combiketel van het type CW 4. Deze ketel is voor een gemiddeld gezin een goede koop. Wilt u wat meer luxe dan kun t u beter kiezen voor een HR ketel kiezen met een CW 5 waarde deze kunt u al kopen voor € 1600,-

 

Prijzen van cv ketels

Als u de juiste cv ketel voor uw huis gekozen heeft of u wilt meer advies hierover dan kunt u een offerte aanvragen of u belt met ons 010-7857795. Alle prijzen zoals op onze site staan vermeld zijn incl. montage en BTW. Bij de CV ketel word geleverd een dakdoorvoer, expansievat, inlaatcombinatie, overstortventiel, vulkraan, gaskraan. Leidingen en koppelingen binnen een meter van de bestaande situatie.  In 90% van de situaties volstaan deze prijzen.