© 2006-2016 Rijnmondwarmte

Home

Algemene Verkoop Voorwaarden   |    Sitemap    |    Handige tips

Beste cv ketel 2012 volgens de Consumentenbond

De Consumentenbond test eens per 2 jaar een aantal cv ketels. In de test wordt onder meer gelet op: bedieningsgemak, prestaties en energieverbruik. Er is een test geweest in 2007 en in 2009. Het is nog niet bekend of er ook cv ketel test 2012 komt. In de laatste test werden 14 cv ketels getest.

Beste cv ketel voor jou

Wil je weten wat de beste cv ketel is voor jou? Doe dan de cv ketelwijzer.

Beste cv ketel uit de Consumentenbond cv ketel test

De Consumentenbond heeft nog geen cv ketel test 2012 uitgevoerd. Daarom zie je hieronder de top 5 beste cv ketels uit de laatste cv ketel test van de Consumentenbond (2009 en 2011). De top 5 cv ketels mogen zich allemaal 'Beste uit de Test' noemen. Daarmee geeft de Consumentenbond aan dat de cv ketel een prima kwaliteitskeuze is. Geen enkele verwarmingsketel is ook de 'beste koop' , volgens de Consumentenbond. Dat komt omdat bij ‘de beste koop’ de prijs van het product een grote rol speelt. Een cv ketel wordt geïnstalleerd aan een consument verkocht. De totale cv ketel kosten bestaan uit de kosten voor installatie en de prijs van de cv ketel. Daardoor is de prijs/prestatie van de cv ketel niet duidelijk. De toekenning van ‘beste koop cv ketel’ was daarom niet mogelijk.


ATAG A244EC: "Beste uit de Test": Score 7,9

Deze cv ketel ontving de hoogste score in de cv ketel test van de Consumentenbond. De ATAG A244EC is een combiketel. Hij zorgt voor verwarming (24 kW) en warmwater (CW4). Een bad van 100 liter is in 7 minuten vol.

 

REMEHA Calenta 28c CW4: "Beste uit de Test": Score 7,7

Ook deze HR combiketel is ’Beste uit de Test’ in de cv ketel test van de Consumentenbond. Ook deze verwarmingsketel zorgt voor verwarming (24 kW) en warmwater (CW4). Deze cv ketel is niet geschikt voor 2 badkamers of gelijktijdig gebruik van 2 warmwater kranen.

 

NEFIT ProLine: "Beste uit de Test": Score 7,5

Deze Nefit HRC ketel is de derde cv ketel, die zich ‘Beste uit de Test’ mag noemen in de cv ketel test van de Consumentenbond. Het gaat om het type HRC 24/CW4. Deze combiketel heeft een jaarrendement op warmwater van 91%. Binnen 8 minuten is een bad van 100 liter vol.

 

ITHO Kli-max2: "Beste uit de Test": Score 7,5

Ook deze HR combiketel van Itho als ‘Beste uit de Test’ gekomen in de cv ketel test van de Consumentenbond. Deze HR24 CW4 zorgt voor verwarming (24 kW) en heeft een jaarrendement op warmwater van 91%. Binnen 8 minuten is een bad van 100 liter vol. Gelijktijdig gebruik van 2 warmwater kranen is net mogelijk.

 

BOSCH Compact 4: "Beste uit de Test": Score 7,5

Deze HR combiketel van Bosch heeft ook het label 'Beste uit de Test’ 'gekregen in de cv ketel test van de Consumentenbond. Deze cv ketel voor verwarming en warmwater vult een bad van 100 liter binnen 8 minuten. Hij heeft een jaarrendement van 91% op warmwater.

Beste cv ketel 2011

In 2011 is er geen grote cv ketel test gedaan door de Consumentenbond. De laatste grotere test is gedaan in 2009. Daarbij zijn zelfs een aantal resultaten gebruikt van cv ketels die getest zijn in 2006. Wel is er in november 2011 een kleine update gedaan. Er zijn 3 nieuwe cv ketels getest. De resultaten zijn samengevoegd met de resultaten uit 2009 en uit 2006. Daarnaast heeft de Consumentenbond de puntentelling van de eerdere cv ketel tests aangepast. Als een cv ketel een 7,5 scoort of meer, mag hij zich 'Beste uit de Test' noemen. Daarom zijn er nu vijf cv ketels die zich beste cv ketel mogen noemen. Het geeft aan dat cv ketel een prima keuze is.
 

Er is geen HR ketel die zich als enige ‘beste cv ketel 2011’ mag noemen.